Voedingsfilosofie

LAAT DE VOEDING TOT U SPREKEN

Daarmee bedoelen we niet dat uw eten plots ‘hallo’ of ‘eet mij’ gaat zeggen. We willen hiermee benadrukken dat we onze ingrediënten verantwoord selecteren en we met seizoensproducten werken om verse en heerlijke voeding te garanderen.

SEIZOENSGEBONDEN

Het is normaal geworden dat alle soorten groenten en fruit op elk moment van het jaar beschikbaar zijn, zelfs als dat betekent dat ze halfrijp worden verpakt en van de andere kant van de planeet worden overgevlogen. Wij vinden dat voeding het lekkerst is wanneer het echt van het seizoen is.

Onze teams van chef-koks selecteren seizoensgebonden ingrediënten vers van de boerderij, niet alleen voor hun smaak maar ook voor hun uitzicht en geur, nog voordat iemand er een hap van neemt. Verse asperges van het seizoen, gegrild lamsvlees in de lente, aardbeien in de zomer, verwarmende knolgewassen in de winter – bestaat er iets lekkerder?

farmer digging ground for planting vegetables
Sweet potatoes on a field
Pumpkins on a field
farmer picking apples

HET BESTE VAN BELGIË

Wij houden van transparantie en eerlijkheid! Wij zetten ons in om producten bij lokale leveranciers te vinden, maar soms is het moeilijk om bananen en ananassen te vinden in Belgische boerderijen. Het merendeel van ons aanbod aan groenten en fruit is afkomstig uit België en onze buurlanden in de EU. We zijn erg trots om te melden dat al ons vlees Belgisch is en we met onze akkoorden landbouwers steunen.

We zijn het hele jaar door op zoek naar lokale, verse, seizoensgebonden producten om de beste kwaliteit en de beste smaak te garanderen. Merk op dat we ‘lelijke’ groenten en fruit gebruiken. Waarom ‘lelijk’? Omdat veel groenten en fruit behandeld worden met chemicaliën zodat ze vlekkeloos zijn. Maar wij willen ze precies zoals ze horen te zijn, volledig natuurlijk.

Man cutting a piece of salmon
fresh tomatoes and cucumbers prepared for the sandwiches
Image of free chickens in grass
Man holding fresh harvested tomatoes in his hands

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD

We hebben allemaal een verantwoordelijkheid om ons dagelijks leven te verbeteren met het oog op onze planeet. Het is een eenvoudig concept, maar het wordt niet altijd nageleefd. Wij willen elke dag een verschil maken.

Dat doen we door te recycleren, verspilling te verminderen, onze producten lokaal aan te kopen of milieubewustzijn te bevorderen. We zijn groen voor de planeet en Green Kitchen voor u.

farmer digging ground for planting vegetables
bees_making-honey
Pumpkins on a field
fresh oregano

ADH & ALLERGENEN

De gezondheid en veiligheid van onze klanten is onze voornaamste prioriteit. Daarom zorgen we ervoor dat u beschikt over alle informatie over allergenen en aanbevolen dagelijkse hoeveelheden (ADH) die u maar nodig zou kunnen hebben. Simpel. Als u allergieën hebt, laat het ons weten en ons team zal u met plezier helpen.

Wij hebben een uitgebreid aanbod van voedsel vrij van allergenen, of het nu gaat om gluten-, noten- of lactosevrij. We hebben ook een ruim aanbod voor veganisten of vegetariërs.

a bowl full of different nus like walnuts, pecan, peanuts
soy_beans_soja_allergies
Image of dairy products
A breakfast fruit bowl

DUURZAAMHEID

Kennis van de manier waarop onze ingrediënten worden geproduceerd is net zo belangrijk als weten waar ze worden geproduceerd. Wij willen graag dat ze op duurzame wijze gekweekt en geproduceerd zijn, en willen weten dat onze leveranciers zich houden aan strenge welzijnsnormen. Wij gebruiken enkel eieren van hennen met vrije uitloop, vers van de boerderij.

Onze vis en zeevruchten dragen het MSC-keurmerk (dat staat voor Marine Stewardship Council), onze leveranciers van koffiebonen zijn erkend door de Rainforest Alliance en Fairtrade, en het vlees dat we gebruiken, komt uitsluitend van Belgische boeren. Onze partners zijn onder meer Interbio, Natura, TAO, Bionina, La Fleur du Pain, Full of Goodness …

A man pushing veggies on a field
a field of salad heads
cows-on-a-field
A breakfast fruit bowl

LATEN WE HET HEBBEN OVER ETEN!

Hebt u al een gedroomd over een evenement met gezond en overheerlijk eten? Wij zijn een groep food lovers die het beste van de natuur op uw bord serveren. Hoe kunnen wij u helpen?